Splošni pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja objavljeni na spletni strani www.galnatural.si (v nadaljevanju “spletna stran”) določajo pogoje nakupa izdelkov preko spletne strani. Spletno stran upravlja Alenka Gololičič s.p., Gorenji Log 18, 5216 Most na Soči (v nadaljevanju “ponudnik”). Vsaka oseba, ki opravi nakup izdelka preko spletne strani v teh pogojih poslovanja predstavlja “kupca”. “Uporabnika” pa predstavlja vsak obiskovalec spletne strani. Z uporabo spletne strani uporabnik ter kupec sprejemata in soglašata z vsemi določbami pogojev poslovanja ter  potrjujeta, da sta bila seznanjena s politiko zasebnosti. Vsak uporabnik uporablja spletno stran na lastno odgovornost.

Informacije o izdelkih, cene ter podatki o načinu plačila in dostave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. V primeru napak si ponudnik pridružuje pravico do sprememb. Cene veljajo v primeru plačila navedenega pod načini plačila ter pod navedenimi pogoji. V primeru napačnega podatka o ceni ali v primeru, da se cena izdelka med obdelavo naročila spremeni, bo ponudnik omogočil kupcu odstop od nakupa ter mu hkrati omogočil rešitev, ki bo v obojestransko korist. V primeru spremembe roka dostave bo kupec pravočasno obveščen pisno ali ustno. Vse cene so označene v EUR.  Stroški poštnine so razvidni v nakupovalni košarici še preden se naročilo zaključi. Kupec bo o spletnem naročilu obveščen na elektronski naslov, ki ga je navedel ob vnosu osebnih podatkov.

Informacije o ponudniku in kontakt

Ime in priimek: Alenka Gololičič

Naslov: Gorenji Log 18, 5216 Most na Soči

Telefonska številka: 031 584 892

Elektronski naslov: [email protected]

Plačilni pogoji

Plačilo po povzetju

Kupec lahko plača ob prevzemu izdelka/po povzetju, na domu ali pošti.

Plačilo računa z nakazilom na račun

Račun pošljemo na vaš elektronski naslov. Po prejetju plačila na naš transakcijski račun sledi dostava v dogovorjenem roku.

Postopek naročila

1. korak – nakupovalna košarica

Na spletni strani se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice v kateri so zbrani vsi izdelki, ki jih je kupec dodal v košarico. Če želi kupec določen izdelek iz odstraniti iz nakupovalne košarice lahko to stori s klikom na “odstrani izdelek”, ki se nahaja na levi strani ob sliki izdelka. Če želi kupec dodati nov izdelek se lahko s klikom na “nazaj v trgovino” vrne v spletno trgovino in izbere dodaten izdelek. V nakupovalni košarici je pod izbranimi izdelki naveden strošek dostave ter strošek celotnega nakupa. V kolikor ima kupec kodo za popust le-to vnese v okence označeno z “vnesite kodo” in jo potrdi s klikom na “vnovči kodo”. S klikom na “na blagajno” kupec potrdi izbrane izdelke in nadaljuje na naslednji korak.

2. korak – podatki o dostavi ter način plačila

Kupec mora posredovati kontaktne podatke, ki so potrebni za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Obvezni podatki so: spol, ime, priimek, naslov, telefonska številka in elektronski naslov. Kupec izbere način plačila med ponujenimi v polju “izberite način plačila”. S klikom na gumb “zaključite naročilo” nadaljuje na naslednji korak. V primeru, da se želi kupec vrniti na prejšnji korak lahko le-to stori s klikom na gumb “nazaj na prejšnji korak”. Vnesene podatke kupec potrdi s klikom na gumb  “zaključite naročilo” in s tem istočasno nadaljuje na naslednji korak.

vzemi-racun

3. korak – zaključek naročila

Kupec pregleda posredovane podatke za dostavo, vsebino nakupovalne košarice ter izbrani način plačila. S klikom na gumb “zaključi naročilo” kupec odda in potrdi naročilo. V primeru uspešno oddanega naročila se kupcu na spletni strani izpiše “naročilo je bilo uspešno oddano”. Hkrati pa je kupcu na njegov elektronski naslov poslano elektronsko naročilo z vsemi podrobnostmi o naročilu.

Dokončna potrditev naročila

Naročilo je dokončno potrjeno ko kupec po oddaji spletnega naročila prejme potrditev naročila na svoj elektronski naslov.

 Odstop od naročila ali sprememba naročila

V primeru napake pri naročanju preko spletne strani lahko kupec naročilo prekliče pisno na elektronski naslov ali s klicem na telefonsko številko, ki sta navedena v kontaktih ponudnika. Enako velja za morebitno spremembo naročila.

Dostava izdelka

Izdelke odpremimo in pošljemo na kupčev naslov v dogovorjenem roku. V primeru, da se rok dostave podaljša o tem kupca obvestimo preko elektronske pošte ali telefona.

Podatki o dostavi

Izdelke dostavljamo preko Pošte Slovenije. Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni najkasneje v roku 4-5 delovnih dni od datuma dokončne potrditve naročila. V primeru, da izdelka ni na zalogi vas bomo o dobavnem roku obvestili preko elektronske pošte. Vsi izdelki so ročno izdelani, zato je lahko v primeru, da izdelka ni na zalogi dobavni rok daljši (npr do 30 dni). Stroški dostave so obračunani po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Poštnino zaračunamo glede na težo naročenih izdelkov:

  • Do 2kg –
  • Nad 2 kg –

Pri naročilu po povzetju vam Pošta Slovenije zaračuna provizijo za prenos odkupnine po njihovem veljavnem ceniku (do zneska 98,00€ je strošek 1,95€; nad 98,00€ do 501,00€ je strošek 1,07% od vrednosti; nad 501,00€ pa je znesek 5,36€). Strošek provizije poravnate dostavljalcu Pošte Slovenije.

Pošiljke bodo poslane s pazljivejšim ravnanjem. V primeru, da je izdelek ob dostavi poškodovan nas mora kupec o tem obvestiti še isti dan oziroma najkasneje v roku 3 dni. Kupec mora sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To stori tako, da prinese paket na najbližjo enoto Pošte Slovenije v enakem stanju kot ga je prejel ter izpolni zapisnik o poškodovani pošiljki. Kopijo zapisnika o poškodovani pošiljki ter osebne podatke nam pošlje na naslov naveden v kontaktnih podatkih. Ponudnik bo poškodovani izdelek zamenjal v najkrajšem možnem času in brez dodatnih stroškov. Reklamacija upoštevamo samo v zgoraj navedenem roku. Naročeni izdelki ostanejo last ponudnika vse dokler kupec ne poravna celotne kupnine.

Vračilo izdelka

Kupec ima pravico, da po 43.členu (določila 43, 43a, 43b, 43c, 43č, 43d, 43e, 43f, 43g) Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list Republike Slovenije št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15)(v nadaljevanju “ZvPot-1”) v 15ih dneh od prevzema izdelka sporoči, da odstopa od pogodbe/nakupa. Izdelek lahko vrne brez navajanja razloga za to odločitev. V primeru vračila kupec ne trpi nobenih dodatnih stroškov razen stroškov pošiljanja. Ponudnik ne sprejema pošiljk z odkupnino. Kupec mora o odstopu od pogodbe in vračilu izdelka obvestiti ponudnika na telefonsko številko ali preko elektronskega naslova. Izdelke mora posredovati na naslov: Alenka Gololičič, Gorenja vas 23, 5213 Kanal ob Soči.

Vrnjeni izdelek mora biti nepoškodovan (v primeru, da se je izdelek poškodoval pri kupcu doma vračila ne bomo upoštevali), nerabljen, v nespremenjeni količini ter v originalni embalaži. Kupnino povrnemo v roku 14 dni po prejemu obvestila o odstopu oziroma prejetju izdelka. Kupnina bo povrnjena na transakcijski račun, ki ga mora kupec sporočiti v postopku vračila izdelka. Gotovine ne izplačujemo, prav tako ne vračamo stroška poštnine (le-ta ni predmet vračila/reklamacije). V primeru, da je bila pri nakupu vnovčena koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se kupcu ne vrnejo.

Kupec ne more odstopiti od pogodbe katere predmet je blago, ki je bilo izdelano po njegovih navodilih in prilagojeno njegovim potrebam (personalizacija, gravure, itd).

Odgovornost za napake

Ponudnik se zavezuje izročiti izdelke v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, a najkasneje v roku dveh let odkar je bil izdelek izročen. V primeru uveljavljanja stvarne napake morate obvestiti ponudnika preko elektronske pošte ali s klicem na telefonsko številko.

Izključitev odgovornosti

Ponudnik se trudi po svojih najboljših možnostih zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov na spletni strani. Kljub vsemu lahko pride do napake v podatkih (dobavljivost, cena, itd.). V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembi ter mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi vzdrževanja ali tehničnih oziroma drugih težav. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima kupec oz. uporabnik zaradi nedelovanja, prenehanja ali ovir pri delovanju spletne strani. Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati kupčevi oz. uporabnikovi strojni in/ali programski opremi ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani. Kupec oz. uporabnik mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme pred dostopom do spletne strani. Ponudnik ne zagotavlja popolnosti in pravilnosti vsebine objavljene na spletni strani.  Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani. Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi utegnila kupcu nastati zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za registracijo.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina www.Galnatural.si je last Gololičič Alenke, ki jo upravlja Gololičič Alenka s.p., Gorenja vas 23, 5213 Kanal ob Soči in si pridržuje pravico do spremembe vseh podatkov, ki so objavljeni na tej spletni strani. Vsi podatki pridobljeni na spletni strani bodo uporabljeni izključno v namene za katere so bili pridobljeni.

Besedila in fotografije objavljene na spletni strani so last Gololičič Alenke in so brez pisnega dovoljenja prepovedane za objavljanje in uporabo v kakršnekoli namene. Vsebino je prepovedano kakorkoli razširjati ali razmnoževati. Dovoljeno je tiskanje informacij z namenom ogledovanja, branja za nekomercialne namene ter izključno za osebne namene in domačo rabo. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja je prepovedano. Prav tako je prepovedana uporaba kateregakoli elementa iz spletne strani za katerekoli druge namene.  Z uporabo te spletne strani uporabnik oz. kupec potrjuje, da sprejema in se strinja z navedenimi pogoji.