Sproščujoč izziv ob smaragdni reki

By / 14th oktober, 2012 / Uncategorized / Off

Živimo čas natrpan s stvaritvami človeka in narave, ki jih večinoma zaznavamo le še vizualno. V pomanjkanju taktilnosti, prepotrebne za uravnoteženost človeka, marsikdaj omagamo. In takrat je zemlja, naša pramaterija, najboljš lek in stari rek, da zemlja vsako tegobo odvzame je še kako resničen.

Z rokami se dotaknimo gline in si dovolimo, da začutimo ta že tako oddaljeni stik z zemljo in skozi oblikovanje in spreminjanje gline materialno izrazimo svojo ustvarjalnost. S tem pa rokam damo možnost, da preoblikjejo idejo v otipljivo, vidno,materialno.

Zato si poklonimo čas miru in tišine, čas ideje in sledenja le-tej, čas ustvarjanja in konkretnosti ter potešimo potrebo, dati rokam možnost….
V čudovitem okolju smaragdne reke Soče si privoščite dvo ali petdnevno gnetenje, dodajanje, odvzemanje ali upogibanje gline in si neobremenjeno z »moraš-ne smeš« izdelajte svojo uporabno skodelico ali malo plastiko.

Občutek ko presežeš »to pa že ni zame, tega pa jaz ne znam« je čudovit in vsako jutro z lepim spominom spiješ kavo iz svoje skodelice.

Vabljeni

Sproščujoči izzivi se izvajajo individualno ali skupinsko po dogovoru.

Več informacij –glej kontakte